Bakırköy nakliyat
21 Ağustos 2017 Genel
Transkent Nakliyat ve taşıma 0536 942 22 37
Bakırköy nakliyat
Bakırköy nakliyat 0536 942 22 37 karayolu ile yapılan taşımacılık hizmetlerinde öncü firmalardan olan transkent nakliyat,İstanbul Transkent nakliyat; iSTANBUL Bakırköy NAKLİYe evden eve nakliyat bölgesindeki öncelik olarak evden eve nakliyat Bakırköy ev taşıma Bakırköy ofis taşıma Bakırköy ambar taşımacılığı Bakırköy parça eşya taşıma Bakırköy parsiyel taşımacılık hizmetleri vermektedir.
Bakırköy nakliye ve taşımacılık hizmetleri
iSTANBUL Bakırköy NAKLiYATçılar AMBARI TAŞIMACILIK
iSTANBUL Bakırköye NAKLiYE AMBARI
iSTANBUL Bakırköy ARASI NAKLiYAT EVDEN EVE TAŞIMA
iSTANBUL Bakırköy evden eve nakliyat
Bakırköy nakliyatçı ve taşıma
istanbul Bakırköy evden eve nakliye garantili sigortalı profesyonel ustalarımızdan hizmet alın.
Talep oluşturmak için bize ulaşın. Transkent Nakliyat ve taşıma
A rnavutköy
Av cılar
Bağ cılar
Bahçe lievler
Bakı rköy
Başak şehir
Bayram paşa
Beşi ktaş
Beyl ikdüzü
Beyoğ lu
Büyükç ekmece
Çatalc a
Esenl er
Esen yurt
Ey üp
Fat ih
Gazi osmanpaşa
Güngö ren
Kâğıt hane
Küçükç ekmece
Sar ıyer
Sili vri
Sult angazi
Şişl i
Zey tinburnu
Ana dolu Yakası
Adal ar
At aşehir
Bey koz
Çek meköy
Kar tal
Kad ıköy
Mal tepe
pend ik
San caktepe
Sul tanbeyli
Şi le
Tuz la
Ümr aniye
Üsk üdar
İstanbul Tarihi
İstanbul tarihine ait ayrıntılı bilgilere kronolojik olarak sıralanmış aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.
Nüfus: 214.821
Yüzölçümü: 32,42 km2
Nüfus Yoğunluğu: 6626,19 kişi/km2
Mahalle Sayısı: 15
Koordinatlar: 40°59’15¨K, 28°51’42¨D
İstanbul’un eski semtlerinden biri olan Bakırköy, Avrupa yakasında, Marmara Denizi’nin kuzeydoğu sahilindedir. kuzeyindeki E-5 Karayolu sınırı olup, Güngören ve Bahçelievler ilçeleri; güneyinde Marmara Denizi, doğusunda Çırpıcı deresi sınır olup, Zeytinburnu ilçesi, batısında ve kuzey-batısında ise Küçükçekmece ilçesi bulunmaktadır. Bu sınırlar içerisinde Bakırköy ilçesi 35 km² alana kuruludur. Bahçelievler, Güngören ve Bağcılar ilçeleri 1992 yılında Bakırköy’den ayrılarak ilçe olmuşlardır. 1957’ye kadar Zeytinburnu, 1989’a kadar Küçükçekmece ve Avcılar ilçeleri, Bakırköy’e bağlıydı. İstanbul’un eski ilçelerinden olan Bakırköy, Osmaniye, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Zeytinlik, Cevizlik, Sakızağacı ve Yenimahalle mahallelerinden oluşur.
Bakırköy’ün tarihi İstanbul’un tarihidir. Bakırköy Bizans döneminde eski önemini koruduğu gibi, aynı zamanda askeri ve siyasi bir merkez olan Hebdomon ismiyle anılmaktaydı. Bakırköy zamanla Jeptimun, Makrohori, Makriköy, 1925’de de bugünkü Bakırköy adını almıştır. İlçe sınırları içinde bulunan Yeşilköy (Ayastefanos) 1877-1878′ de Rus işgaline uğramış, 3 Mart 1878de Ayastefanos Antlaşması da burada imzalanmıştır. II. Abdülhamit burada tahttan indirilmiştir. Bakırköy’ün tarihi gelişiminde Fransız işgali’nin pek çok etkisi görülmüştür.
İşgal daha sonra İstanbul’ un kurtuluşu ile ortadan kalktı. Cumhuriyet dönemine adım atıldı. İstanbul 12. yüzyılda Latin İmparatorluğu’ nun bir parçası olunca Hebdomon da İstanbul’ un kaderini paylaştı. Hebdomon adından başka Jeptimum adıyla anılan Bakırköy, Bizans’ın son dönemlerinde Makrohori (Uzunköy) olarak adlandırılıyor. 14. yüzyılın ortalarında Osmanlıların eline geçmesiyle, adı Makriköy’e dönüştü. Türklerin Bakırköy’e yoğun olarak yerleşmeleri 15. yüzyıllara rastlar.
II. Abdülhamit döneminde gelişen ve köşklerle donanan Makriköy, 19. yüzyıl sonlarından beri İstanbul’un bir ilçesi durumundaydı. 1925’te ulusal sınırlar içindeki yabancı kaynaklı adların değiştirilmesi sırasında, adı Bakırköy olarak belirlendi. İlçe sınırları içinde yer alan Yeşilköy (Ayastefanos), tarihsel bakımdan önem taşımaktadır.
Bir başka önemli olay da, 31 Mart Olayını bastırmak için Selanik’ten yola çıkan Hareket Ordusu’nun 1909’da Ayastefonos’a gelmesidir. Burada toplanan Meclis-Milli, II. Abdülhamit’in tahttan indirilmesine karar vermişti. I. Dünya Savaşı’nın sonlarında askeri işgali altında bulunması Bakırköy’ün tarihi gelişmesinde ayrı bir olaydır. İstanbul’un kuruluşu ile işgal ortadan kalkarak Cumhuriyet dönemine geçildi. Tarihi gelişmesi içinde, Antik Çağ’dan günümüze çeşitli tarihi eser bırakan Bakırköy’ün önemli tarihi eserleri olarak, Bizans döneminden kalma Fildamı (Fildamı Sarnıcı), 17. yüzyıl Osmanlı mimarisini yansıtan Baruthane, aynı dönemde yapılan, ancak 1875’de Sultan Abdülaziz tarafından yeniden inşa edilen Çarşı Camii ve Çeşmesi, aynı dönemde yaptırıldığı sanılan Şifa Hamamı, 19. yüzyıl’da yaptırılan Bez Fabrikası (Bakırköy Pamuklu Sanayi Müessesesi), Yeşilköy yalıları, Bakırköy evleri, kiliseler, köşkler, Florya Deniz Köşkü sayılabilir.
Bakırköy’ün yayıldığı plato, düz ve hafif dalgalı bir yüzey oluşturup, aşınımla önemli ölçüde taşınmıştır. Plato, aşınma oluklarıyla birkaç bölüme ayrılmış olmasına rağmen, vadi oluşumları son derece önemsizdir. İlçenin Marmara Denizi’ne olan kıyıları, fazla engebeli değildir. Genel görünüm, geniş koylar ve burunlar şeklindedir. Çırpıcı, Çavuşpaşa ve Uzundere”nin aktığı kıyı alanları, alüvyonlara dolmuştur.
Sakızağacı ve Bakırköy burnunda ise dalgaların etkisiyle aşınan felezler ve bunların önünde aşınma düzlükleri görülür. Bakırköy’ün Marmara Denizi”ne olan kıyıları, Florya kıyıları dışında, geniş bir yerleşme alanının kıyısı durumuna dönüşmüştür.
Tarihi gelişmesi içinde, Antik Çağ’ dan günümüze çeşitli tarihi eser bırakan Bakırköy”ün önemli tarihi eserleri olarak, Bizans döneminden kalma Fildamı (Fildamı Sarnıcı), 17. yüzyıl Osmanlı mimarisini yansıtan Baruthane, aynı dönemde yapılan, ancak 1875”de Sultan Abdülaziz tarafından yeniden inşa edilen Çarşı Camii ve Çeşmesi, aynı dönemde yaptırıldığı sanılan Şifa Hamamı, 19. yüzyılda yaptırılan Bez Fabrikası (Bakırköy Pamuklu Sanayi Müessesesi), Yeşilköy yalıları, Bakırköy evleri, kiliseler, köşkler, Florya Deniz Köşkü sayılabilir.
Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt ve Ataköy Plajları, kıyı kahveleri gezinti yerleri ile yöre hakkında hizmet veren Florya’nın önemli bir yeri vardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Atatürk’ün buyruğu ile kurulmuş Atatürk Ormanı doğal güzelliğinin yanında önemli oksijen kaynağıdır.
Hava, Kara, Deniz ulaşımı açısından Türkiyenin en zengin ulaşımına sahip Bakırköy, Uluslararası Havacılık alanında faaliyet gösteren Atatürk Havalimanı ile büyük bir turizm potansiyeline sahiptir.
Bakırköy ekonomisi genel olarak sanayi ve ticarete dayalıdır. İlçede bulunan Galleria, Town Center, Carousel, Capacity gibi alış veriş merkezleri ticari hayatı canlı tutmaktadır. Ayrıca birçok dershanenin de bu bölgede bulunması, ticari ve sosyal hayatı canlı tutmaktadır
Yıllara Göre Bakırköy Nüfusu: 1990 (270.731), 1997 (214.417)
Bakırköy Belediyesi:
Bakırköy nakliyat Bakırköy nakliyatTerimi kaldır: Bakırköy nakliyat ambarı Bakırköy nakliyat ambarıTerimi kaldır: Bakırköy nakliyat evden eve Bakırköy nakliyat evden eveTerimi kaldır: Bakırköy nakliyat firması Bakırköy nakliyat firmasıTerimi kaldır: Bakırköy nakliyat fiyatları Bakırköy nakliyat fiyatlarıTerimi kaldır: Bakırköy nakliyat işi Bakırköy nakliyat işiTerimi kaldır: Bakırköy nakliyat şirketi Bakırköy nakliyat şirketiTerimi kaldır: Bakırköy nakliye Bakırköy nakliyeTerimi kaldır: Bakırköy nakliye ambarı Bakırköy nakliye ambarıTerimi kaldır: Bakırköy nakliye firması Bakırköy nakliye firmasıTerimi kaldır: Bakırköy nakliye fiyatları Bakırköy nakliye fiyatlarıTerimi kaldır: Bakırköy nakliye şirketi Bakırköy nakliye şirketiTerimi kaldır: Bakırköy nakliye taşıma Bakırköy nakliye taşıma